Omgeving

Wonen in Lent betekent dorpse gezelligheid en stadse voorzieningen. Naast de bestaande voorzieningen in Lent, ligt de historische binnenstad van Nijmegen binnen handbereik. Nijmegen is uitstekend bereikbaar via de Oude Waalbrug, de nieuwe Oversteek en de fietsbrug “de Snelbinder”.

Nijmegen heeft een rijk cultureel leven. De stadsschouwburg, diverse podia, musea, stadsparken maar ook vele terrassen en horecagelegenheden en een uitgebreid winkelaanbod; het ligt allemaal op een steenworp afstand van Lent.

Lent beschikt verder over een eigen treinstation en de A325 en A15 zorgen voor een uitstekende bereikbaarheid per auto.

Het uitbreidingsplan Lentseveld is nagenoeg gerealiseerd. Het aantal voorzieningen op het gebied van winkels, horeca, maar ook scholen en gezondheidszorg is daardoor, ook voor het oude dorp Lent, behoorlijk gegroeid. Aan de rand van de wijk gelegen aan de recreatieplas ligt de bioscoop CineMec.

In de directe omgeving zijn volop mogelijkheden voor recreatie en ontspanning. Het is heerlijk fietsen tussen de boomgaarden over de prachtige routes langs de Dijk. Straks biedt ook het natuur- en recreatiegebied De Waaijer alle ruimte om te genieten van natuur en rust. De Waaijer verbindt de nieuwe wijken in Lent en Oosterhout met park Lingezegen, het regionale park tussen Arnhem en Nijmegen, maar ook met het Rivierpark dat is ontstaan door de aanleg van de Spiegelwaal en met de Oosterhoutse Waarden.

×